Inspiraatiota, inspiraatiota, mitäpäs muutakaan.. Ei mahda mitään, silloin kun iskee idealla, niin se on alettava leipomaan. Tällä kertaa tuloksena donitseja.. =)
50g leivontamargariinia
1dl sokeria
2 kananmunaa
7dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
1tl vanilja- tai vanilliinisokeria
0,5tl suolaa
2dl kermaa tai maitoa
Paistamiseen:
munkinpaistorasvaa tai rypsiöljyä
Kuorrutukset:
Erilaisia suklaita sulatettuna (Fazer tummaa leivontasuklaata ja Fazer valkoista leivontasuklaata (sitruuna))
Koristelu:
erilaisia nonparelleja
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman tai maidon kanssa.
Jaa taikina sopivan kokoisiin osiin (riippuu siitä, että minkä kokoisia donitseja haluat) ja pyörittele taikina osat palloiksi. Litistä palloja hieman ja tee etusormien avulla, pyörittämällä reikä keskelle.
Kuumenna munkinpaistorasva tai rypsiöljy teräskattilassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti. Laita donitsi varovasti kuumaan rasvaan ja kypsennä 1-2 minuuttia ja käännä, kun paistopinta on kauniin ruskea. Jatka kypsentämistä noin minuutin ajan toiselta puolelta. Nosta donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja lisää seuraavat donitsit paistumaan.
Kuorruta donitsit jäähtyneinä sulatetuilla suklailla ja koristele nonparelleilla. Anna kovettua, jos maltat!! ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.