Tuoreita mansikoita, nam! Niitä on niin ihanaa käyttää leivonnassa! Tällä kertaa niistä syntyi ihana mansikka-vadelmakääretorttu.
Mansikka-vadelmakääretorttu
Pohja:
4 munaa
1,5dl erikoishienoa sokeria
1dl vehnäjauhoja
0,75dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte:
250g maitorahkaa
vadelmahilloa
sokeria
vaniljasokeria
tuoreita mansikoita paloiteltuna
Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti.
Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa 6-8 minuuttia.
Kumoa uunista tullut pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistoleivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä!
Valmista täyte sekoittamalla maitorahkan joukkoon mieleisesi määrä vadelmahilloa ja mausta tarvittaessa täyte sokereilla.
Levitä valmis täyte jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle tuoreet mansikkapalat. Rullaa leivinpaperin avulla kääretortuksi.
Herkuttele!!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.