Tuoreita mansikoita, nam! Niitä on niin ihanaa käyttää leivonnassa! Tällä kertaa niistä syntyi ihana mansikka-vadelmakääretorttu.

 

DSCN4671.jpg

 

Mansikka-vadelmakääretorttu

 

Pohja:

4 munaa

1,5dl erikoishienoa sokeria

1dl vehnäjauhoja

0,75dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Täyte:

250g maitorahkaa

vadelmahilloa

sokeria

vaniljasokeria

tuoreita mansikoita paloiteltuna

 

 

 

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti käännellen muna-sokerivaahdon joukkoon. Levitä valmis taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti.

Paista kääretorttupohjaa 200 asteessa 6-8 minuuttia.

Kumoa uunista tullut pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistoleivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä!

Valmista täyte sekoittamalla maitorahkan joukkoon mieleisesi määrä vadelmahilloa ja mausta tarvittaessa täyte sokereilla.

Levitä valmis täyte jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele täytteen päälle tuoreet mansikkapalat. Rullaa leivinpaperin avulla kääretortuksi.

 

DSCN4668.jpg

DSCN4673.jpg

Herkuttele!!!