Eilen päätin leipoa tällaista ihanaa sitruuna-marenkipiirasta, koska oli jäänyt sitruunaa yli jostakin muusta. Suosittelen kokeilemaan, on nimittäin hyvvee! =)
Pohja:
3,5dl vehnäjauhoja
0,25tl suolaa
1dl tomusokeria
100g voita
1 muna
Täyte:
4 munaa
2 keltuaista
3dl sokeria
2dl ranskankermaa
2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
Marenki:
2 valkuaista
1,25dl sokeria
Sekoita vehnäjauhot, suola ja tomusokeri keskenään. Paloittele voi ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää se voi-jauhoseokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja muotoile palloksi, peitä kelmulla ja anna levähtää jääkapissa noin puoli tuntia.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Painele taikina hyvin vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ennen paistamista haarukalla. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Tue piirakkapohjan reunat esipaistamisen aikana foliolla tai makaroneilla leivinpaperin päällä yms. Jäähdytä pohjaa hetki. Alenna uunin lämpö 160 asteeseen.
Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri keskenään sekaisin. Lisää ranskankerma, sitruunoiden mehu ja raastettu kuori. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 35-40 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Pursota / lusikoi marenki kypsän piirakan päälle kauniisti. Paista viel' 6-8 minuutia 200 asteessa, kunnes marenkihuiput saavat kauniin kullanruskean värin.
Jäähdytä piiras ja nauti!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.