Eilen päätin leipoa tällaista ihanaa sitruuna-marenkipiirasta, koska oli jäänyt sitruunaa yli jostakin muusta. Suosittelen kokeilemaan, on nimittäin hyvvee! =)

 

DSCN1298.jpg

DSCN1299.jpg

DSCN1300.jpg

DSCN1305.jpg

DSCN1307.jpg

 

Pohja:

3,5dl vehnäjauhoja

0,25tl suolaa

1dl tomusokeria

100g voita

1 muna

 

Täyte:

4 munaa

2 keltuaista

3dl sokeria

2dl ranskankermaa

2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

 

Marenki:

2 valkuaista

1,25dl sokeria

 

Sekoita vehnäjauhot, suola ja tomusokeri keskenään. Paloittele voi ja nypi se kuivien aineiden kanssa murumaiseksi seokseksi. Vatkaa munan rakenne rikki ja lisää se voi-jauhoseokseen. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja muotoile palloksi, peitä kelmulla ja anna levähtää jääkapissa noin puoli tuntia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina pyöreäksi levyksi. Painele taikina hyvin vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja ennen paistamista haarukalla. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Tue piirakkapohjan reunat esipaistamisen aikana foliolla tai makaroneilla leivinpaperin päällä yms. Jäähdytä pohjaa hetki. Alenna uunin lämpö 160 asteeseen.

Vatkaa munat, keltuaiset ja sokeri keskenään sekaisin. Lisää ranskankerma, sitruunoiden mehu ja raastettu kuori. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 35-40 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää. Pursota / lusikoi marenki kypsän piirakan päälle kauniisti. Paista viel' 6-8 minuutia 200 asteessa, kunnes marenkihuiput saavat kauniin kullanruskean värin.

Jäähdytä piiras ja nauti!

 

DSCN1309.jpg

DSCN1312.jpg

DSCN1313.jpg

DSCN1317.jpg

DSCN1320.jpg