Jo pitkään olen pyöritellyt mielessäni erilaisia nakukakkujen ideoita ja nyt viimeinkin päästin inspiraation irti! Ja voe että tuli suussa sulavan hyvvee! <3

 

 

DSCN3744.jpg

DSCN3746.jpg

DSCN3748.jpg

 

 

Nakukakku

 

Suklaakakkupohja:

4 munaa

1,5dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

0,75dl tummaa kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

 

Fazerinatäyte:

1 rasia (200g) appelsiinituorejuustoa

300g Fazerina -suklaata (200g sulatettuna + 100g rouhittuna)

0,5dl sokeria

2tl vaniljasokeria

1prk (2,5dl) Flora vispiä

4 liivatetta

2rkl appelsiinimehua (kuumennettuna)

 

Suklaaganache (kuorrutus):

200g tummaa suklaata

2dl vispikermaa

 

Kostutukseen:

appelsiinimehua

 

Koristeluun:

Fazerina -patukoita

Kindermunia

vaahtokarkkeja

appelsiininkuorta

 

 

 

Valmista suklaakakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi, varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 18cm). Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 30 minuuttia. 

Kakkupohja kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä!

Leikkaa kunnolla jäähtynyt kakkupohja neljään osaan (kolme täyteväliä).

Täyte: Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita sokerit tuorejuustoon. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata 200g ja rouhi 100g Fazerinaa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa tuorejuuston joukkoon. Liuota liivaatteet kuumaan appelsiinimehuun ja jäähdytä seos haaleaksi! Lisää jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen, koko ajan sekoittaen. Kääntele viimeisenä kermavaahto ja rouhittu suklaa täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.

Kokoa kakku pohjattomaan vuokaan jonkin alustan päälle. Tee tarvittaessa leivinpaperista lisäreunat, jos kakku ei meinaa mahtua vuokaan korkeutensa puolesta. Kostuta pohjat appelsiinimehulla ja täytä kaikki välit fazerinatäytteellä. Nosta kakku jääkaappiin ainakin pariksi tunniksi, jotta täyte kerkiää hyytyä kunnolla.

Poista kakku vuoasta.

Valmista suklaaganache. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää rouhittu tumma suklaa sen joukkoon. Anna suklaan sulaa hitaasti kerman joukkoon, välillä sekoittaen. Kun suklaa ganache on valmista eli kiiltävää ja tasaista, niin jäähdytä sitä hieman ja kaada sitten varovasti kakun päälle. Levitä ganache paletin avulla niin, että sitä valuu hieman reunojen yli kauniisti, mutta kuitenkin se jää pääasiassa kakun päälle.

Koristele kakku.

 

 

DSCN3750.jpg

DSCN3753.jpg