Tuas sitä olis vuoden vanhempi, mutta viisaammasta en tiiä! ;) Mutta sai ainakin leipoa synttärikakun itselleen ja viinipullokin piti käydä ostamassa, edes sen verran juhlistaa 21 ikävuotta. =) Kakuksi tein aivan mahtavan makuelämyksen eli appelsiini-suklaamoussekakun! <3

 

DSCN1763.jpg

DSCN1766.jpg

 

Pohja:

2 munaa

1dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

appelsiinitäysmehua

 

Täyte:

3 liivatelehteä

200g taloussuklaata

5dl vispikermaa

1dl appelsiinitäysmehua

1 rasia (200g) appelsiinituorejuustoa

3rkl sokeria

 

Koristeluun:

suklaakermavaahtoa (1dl vispikermaa + 50g taloussuklaata sulatettuna)

itse tehtyjä suklaakoristeita

 

Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon siivilän läpi. Kaada pohjataikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Kumoa pohja ja anna sen jäähtyä. Pese kakkuvuoka ja laita sen pohjalle leivinpaperi. Laita paistettu pohja takaisin vuoan pohjalle. Kostuta se appelsiinitäysmehulla.

Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sulatetun suklaan joukkoon 0,75dl kermaa, sekoita kunnes seos on tasainen. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Liuota liivatteet kuumaan appelsiinitäysmehuun, jäähdytä seos haaleaksi. Sekoita appelsiinituorejuusto suklaaseoksen joukkoon sähkövatkaimella. Lisää myös sokeri ja liivateseos. Lisää suklaaseos sitten varovasti kermavaahdon joukkoon, kunnes seos on tasaista.

Kaada valmis täyte vuokaan pohjan päälle. Anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

Irrota sitten kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

 

DSCN1769.jpg

DSCN1775.jpg

 

 

Ja sitten kuva samasta kakusta, jonka tein jouluksi 2015 mieheni vanhemmille. Koristelut ovat vain hieman erilaiset:

DSCN3127.jpg