Jotakin pientä ja hyvää mutusteltavaa tähänkin lauantaihin oli keksittävä. Wilhelmiinat ajavat tämän asian mahdottoman hyvin ja ovat suussa sulavan hyviä!
200g voita
2dl sokeria
2rkl siirappia
1 keltuainen
5dl vehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
2tl soodaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon keltuainen ja siirappi vatkaten. Lisää vähitellen keskenään sekoiteut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina neljään osaan ja muotoile niistä tankoja (n. 40cm) leivinpaperin päälle pellille. Jätä väliä ainakin 10cm, koska taikina leviää paistettaessa.
Paista tankoja 180 asteessa 10-15 minuuttia.
Leikkaa paiston jälkeen tangot viistoittain kekseiksi. Anna jäähtyä kunnolla ja sitten herkuttele!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.