Olen niin ihastunut näihin hyydytettyihin voileipäkakkuhin, joten tällä kertaa tein sellaisen loimulohesta. Ja voe nam, miten ihanaa tuli! <3
Loimulohihyydykekakku
Pohja:
paahtoleipää hienonnettuna
tuorejuustoa
Täyte:
4 liivatetta
noin 300g loimulohta pieninä paloina
1 paprika hienonnettuna
puoli ruukkua tuoretta tilliä
2,5dl kermaa vaahdotettuna
400g (2pkt) Tilli -tuorejuustoa
0,5dl maitoa
suolaa ja sitruunapippuria oman maun mukaan
Koristelu:
kylmäsavulohta
tilliä
paprikaa
kurkkua
pursotukset tuorejuusto-kermavaahtosekoitusta sitruunapippurilla maustettuna
Hienonna paahtoleivät pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon pieni määrä tuorejuustoa. Painele leipä-tuorejuustoseos irtopohjavuoan pohjalle (pohja vuorattu leivinpaperilla) tasaiseksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.
Paloittele loimulohi pieniksi paloiksi, hienonna paprika ja tilli. lisää ne kaikki tuorejuuston joukkoon. Liota liivatteet. Kuumenna maito ja sulata liivatteet sen joukkoon. Jäähdytä seos haaleaksi ja lisää sitten tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja kääntele se viimeisenä massan joukkoon. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Herkuttele ihanalla suolaisella kakulla! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.