Heippa! Pitkästä aikaa täällä taas, meinaa aika jäädä blogin kirjoittamisen osalta aina aika vähälle. Leivottua on kyllä tullut ja ehkäpä töiden ja muiden kiireiden ohella saisin joku kaunis päivä kaikki tänne blogin puolellekin.. Mutta sitten asiaan eli aivan ihanan täyteläiseen raparperi-mansikkajuustokakkuun. <3
Raparperi-mansikkajuustokakku
Pohja:
200g digestive- tai kaurakeksejä
80g voita
Täyte:
6 liivatetta + nestettä (esim. vettä)
4dl vispikermaa
2 vaniljatankoa
400g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria
raparperikompottia (ohje löytyy täältä: https://reseptinarakkaus.vuodatus.net/lue/2016/06/raparperijuustokakku )
tuoreita mansikoita
Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita ne keskenään. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä hyvin sekoitettu pohja massa tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Nosta jääkaappin odottamaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää sen joukkoon vaniljatangon siemenet. Liuota pehmenneet liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä ja kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon koko ajan hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto tuorejuustoseoksen joukkoon ja mausta massa vielä sokerilla oman maun mukaan.
Leikkaa mansikat puoliksi ja asettele ne vuoan reunoille leikkauspinta vuoan reunaa vasten. Kaada puolet täytemassasta vuokaan, levitä tasaiseksi. Tiputtele täytemassan päälle raparperikompottia tasaisin välein ja marmoroi kompotti massaan sekaan veitsellä vetelemällä. Kaada loput täytemassasta vuokaan ja marmoroi vielä kakun pinta raparperikompotilla.
Nosta kakku jääkaappuiin hyytymään ainakin 3-4 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään asti. Koristele haluammallasi tavalla.
Ihanaa syksyä kaikille!!! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.