Pienoinen varaslähtö laskiaiseen, koska tein tänään jo laskiaispullia..
0,5l maitoa
50g hiivaa
1 muna
1tl suolaa
1,5dl sokeria
n. 15dl vehnäjauhoja
150-200g rasvaa
1rkl kardemummaa
Voiteluun:
kananmunaa
Päälle:
raesokeria
Täyte:
mansikkahilloa
kermavaahtoa ja suklaakermavaahtoa (maustamiseen sokereita)
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva maidon joukkoon. Lisää muna ja mausteet (suola, sokeri, kardemumma). Lisää maidon joukkoon noin puolet jauhoista ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen taikinaan ja alusta taikina hyvin. Lisää taikinaan ennen viimeistä jauholisäystä pehmeä rasva. Lisää loput jauhot. Taikina on valmista, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä.
Kohota taikina hyvin. Leivo kohonneesta taikinasta pieniä pullia ja kohota ne hyvin ennen paistamista.
Voitele kohonneet pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Leikkaa pullista hattu pois ja paina pohjaan syvennys. Laita syvennykseen mansikkahilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan ja lisää toiseen sulatettua suklaata. Mausta molemmat vaahdot tarvittaessa sokereilla. Pursota kerma- ja suklaavaahdot pullien väliin ja nosta hatut paikalleen.
Hyvää laskiaista kaikille!! Herkutelkaahan pullilla!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.