Kun niitä reseptejä alkaa selailemaan, niin sieltähän löytyy vaikka mitä kivaa. Jotain semmostakin, mitä ei oo ennen ees huomannu. Niin kuin tämä ihanan raikas sitruunakakku! Heti reseptin nähtyäni tiesin, että tätä haluan kokeilla. Ja totta on, kyllä on niin raikasta ja ihanaa, että omnom.. =) Ihan on nimensä mukainen kakku!

IMG_0132-normal-normal.jpg

Pohja:

125g voita

75g tummaa suklaata

1,5dl sokeria

2 kananmunaa

1,5dl vehnäjauhoja

2rkl tummaa kaakaojauhetta

1tl vanilliinisokeria

ripaus suolaa


Kostutus:

0,5dl kuumaa kahvia


Lemon curd eli sitruunatahna:

2 kananmunaa

2dl sokeria

2tl vanilliinisokeria

2 sitruunan mehu (1dl) + raastettu kuori (2tl)

50g voita


Täyte:

5 liivatelehteä + 0,5dl appelsiinitäysmehua

2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

3dl rasvatonta piimää

0,5 prk (250g) maitorahkaa

2tl vanilliinisokeria


1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat.

2. Sulata voi miedolla lämmöllä. Lisää suklaa ja anna sen sulaa. Sekoita joukkoon sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Paista pohjaa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Pohja saa jäädä meheväksi, hieman taikinamaiseksi. Irrota vuoan reuna, pese, kuivaa ja kiinnitä se takaisin paikalleen.

3. Kostuta pohja ja anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.

4. Valmista lemon curd. Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi vesihauteessa. Lisää sitruunan kuori ja mehu. Anna hautua koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee (noin 10 minuuttia). Ota seos vesihauteesta ja lisää paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut. Jäähdytä.

5. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike pehmeäksi vaahdoksi ja lisää piimä. Sekoita joukkoon maitorahka, lemon curd ja sokerit.

6. Kuumenna appelsiinitäysmehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Siirrä kakku tarjoilulautaselle leivinpaperin avulla. Koristele haluamallasi tavalla.

IMG_0160-normal-normal.jpg

IMG_0163-normal-normal.jpg

IMG_0166-normal-normal.jpg