Ihanaa, kun syksy saapuu, rakastan viilenevää ilmaa ja pimeneviä iltoja! <3 Olen todellinen syksyihminen! Ihanaa on myös leipoa tämän vuoden marjoista jotakin hyvää. Keittelin itse vadelma-vaniljahilloa sekä mansikkamehua, joita käytin tämän kyseisen kakun valmistuksessa. Koristelu tapahtui tällä kertaa ihan siltä pohjalta, mitä nyt kaapeista sattui löytymään. Onneksi löytyi jotakin... ;)
Vadelma-vaniljahillo
2l vadelmia
1 vaniljatanko (siemenet)
500g hillosokeria
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä hilloksi. Keittelyyn menee noin 15-20 minuuttia. Purkita valmis hillo ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Kakkuun menee vain pieni osa tästä hilloannoksesta! Tarvittaessa voitte siis pienentää ohjetta!
Mansikkamehu
2l mansikoita
4,5dl vettä
4,5dl sokeria
Kiehauta vesi ja lisää sitten mansikat. Keittele kohtalaisella lämmöllä, kunnes mansikat alkavat kalveta/vaalentua. Siivilöi mansikat pois ja laita mehu takaisin kattilaan. Lisää mehun joukkoon sokeri ja kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri sulaa joukkoon kokonaan. Pullota. Laimenna mehua juotavaksi / kakun kostutukseen kylmällä vedellä.
Vadelmatäytekakku
Kakkupohja (18cm:n vuokaan)
3 munaa
1,2dl Siro erikoishienoa sokeria
1,2dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,75tl leivinjauhetta
punaista väriä
Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoiteut kuivat aineet siivilän läpi muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti käännellen. Lisää viimeisenä taikinan joukkoon punaista väriä, jotta kakkupohjasta tulee hempeän vaaleanpunainen vadelmakakku -teemaan sopivaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja jäähtymään. Kakkupohja kannatta valmistaa jo valmiiksi edellisenä päivänä ja säilyttää kelmuun käärittynä joko jääkaapissa tai jossain muussa viileässä paikassa.
Täytteet
vadelma-vaniljahilloa
kermavaahtoa höystettynä vaniljakreemillä ja vaniljasokerilla
Kostutus
mansikkamehua
Suklaaganache (päälle)
100g Lindt Excellence Raspberry Intense Dark -suklaata
1dl kermaa
Koristelu
jäätelövohveleita
Lindt -vadelmasuklaata
mantelirouhetta
punaisia marsipaanipalloja
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan (kaksi täyteväliä) ja aloita kakun täyttäminen / kokoaminen. Laita ensimmäinen kakkulevy vadille ja kostuta se mansikkamehulla. Levitä sitten tuhti kerros vadelma-vaniljahilloa sekä kermavaahtoa kakkulevyn päälle. Nosta toinen kakkulevy täytteiden päälle ja toista kakkulevyn kostutus ja täytteiden lisääminen. Nosta sitten viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kostuta myös se. Nosta pohjattu kakku jääkaappiin odottamaan.
Valmista suklaaganache. Kuumenna kerma kiehuvaksi ja lisää rouhittu suklaa sen joukkoon. Anna suklaan sulaa hiljalleen kerman joukkoon, välillä sekoitellen. Ganache on valmista, kun se on tasaista ja kiiltävää. Jäähdytä hieman ennen kakun päälle kaatamista!
Kaada sitten valmis suklaaganache kakun päälle ja levitä niin, että sitä valuu hieman myös reunojen yli. Tasoita pinta.
Koristele ennen kuin ganache jähmettyy!
Ihania syksyisiä herkutteluhetkiä kaikille!!! <3
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.