Hohhoijaa, enpä ole pitkään aikaan kerennyt tänne kirjoittelemaan, vaikka leivottua on kyllä tullut ja paljon! Mutta nyt on aikaa istahtaa tähän hetkeksi reseptejä kirjoittelemaan. Aloitellaan ihanan mehevällä banaanikakulla, johon esimerkiksi pöydälle lojumaan jääneet banaanit saa helposti käytettyä.
Banaanikakku
100g pehmeää voita
3dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria ja ripaus vaniljajauhetta
1tl ruokasoodaa
0,5dl kermaa tai maitoa
2 banaania
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon munat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Voit munien lisäämisen yhteydessä heittää sekaan myös hieman jauhoja, mikä estää taikinaa juoksettumasta niin helposti. Tärkeää on myös, että voi ja munat ovat molemmat saman lämpöisiä!
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Sekoita viimeisenä taikinan joukkoon muussatut banaanit ja kerma/maito.
Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa noin tunnin ajan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.