Hohhoijaa, enpä ole pitkään aikaan kerennyt tänne kirjoittelemaan, vaikka leivottua on kyllä tullut ja paljon! Mutta nyt on aikaa istahtaa tähän hetkeksi reseptejä kirjoittelemaan. Aloitellaan ihanan mehevällä banaanikakulla, johon esimerkiksi pöydälle lojumaan jääneet banaanit saa helposti käytettyä.

 

DSCN3987.jpg

DSCN3989.jpg

 

 

Banaanikakku

100g pehmeää voita

3dl sokeria

2 munaa

3dl vehnäjauhoja

1tl vaniljasokeria ja ripaus vaniljajauhetta

1tl ruokasoodaa

0,5dl kermaa tai maitoa

2 banaania

 

 

 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon munat yksitellen, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Voit munien lisäämisen yhteydessä heittää sekaan myös hieman jauhoja, mikä estää taikinaa juoksettumasta niin helposti. Tärkeää on myös, että voi ja munat ovat molemmat saman lämpöisiä!

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Sekoita viimeisenä taikinan joukkoon muussatut banaanit ja kerma/maito.

Kaada valmis taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 150 asteessa noin tunnin ajan.

 

 

DSCN3988.jpg

DSCN3992.jpg

DSCN3995.jpg