Tällä kertaa kokeilin uutta juustokakun reseptiä. Ja tykkäsin tosi paljon! Suosittelen kaikkia kokeilemaan!
Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2,5dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,75tl kanelia
Täyte:
2rss Valio Viola vaniljatuorejuustoa
1prk (200g) kermaviiliä
1dl kermaa
4 kananmunaa
2rkl sitruunamehua
2tl sitruunan raastettua kuorta
1dl sokeria
0,5dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan pohjan päälle.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunnin verran. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötila 150 asteeseen paistamisen loppupuolella. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenläpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla (esim. tuoreilla marjoilla).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.