Tällä kertaa kokeilin uutta juustokakun reseptiä. Ja tykkäsin tosi paljon! Suosittelen kaikkia kokeilemaan!

IMG_0389-normal-normal.jpg

IMG_0392-normal-normal.jpg

IMG_0396-normal-normal.jpg

IMG_0402-normal-normal.jpg

Pohja:

150g voita

1dl sokeria

1 kananmuna

2,5dl vehnäjauhoja

1dl grahamjauhoja

1tl leivinjauhetta

0,75tl kanelia

 

Täyte:

2rss Valio Viola vaniljatuorejuustoa

1prk (200g) kermaviiliä

1dl kermaa

4 kananmunaa

2rkl sitruunamehua

2tl sitruunan raastettua kuorta

1dl sokeria

0,5dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)

 

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm) pohjalle. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja noin 4cm reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.

Sekoita tuorejuustot, kermaviili, kerma, munat, sitruunamehu ja sitruunan raastettu kuori, sokeri sekä maissitärkkelys tasaiseksi täytteeksi. Kaada löysä täyte vuokaan pohjan päälle.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunnin verran. Jos kakku näyttää tummuvan liikaa, laske lämpötila 150 asteeseen paistamisen loppupuolella. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenläpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmäksi, mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla (esim. tuoreilla marjoilla).

IMG_0404-normal-normal.jpg

IMG_0408-normal-normal.jpg

IMG_0410-normal-normal.jpg

IMG_0414-normal%20%281%29-normal.jpg