No nyt on jotakin erilaista, mutta erittäin hyvvee! Aluksi vähän epäilin, että miltähän tämä piirakka mahtaa maistua, koska onhan olut sellainen raaka-aine, jota harvemmin leivonnassa käytetään. Epäilyt kuitenkin hävisivät kuin tuhka tuuleen, kun upotin hampaani piirakkaan, nams! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! =)

 

DSCN2065%20%281%29.jpg

DSCN2067.jpg

DSCN2069.jpg

 

Pohja:

2 kananmunaa

1 tölkki (33cl) olutta

0,5tl suolaa

4dl vehnäjauhoja

 

Täyte:

400g jauhelihaa

1rkl oreganoa (kuivattua)

1tl mustapippuria

70g tomaattipyrettä

200g kermaviiliä

1 pussi (n.64g) sipulikeittoaineksia

n. 150g Emmental juustoraastetta

 

Valmista pohjataikina rikkomalla ensin kananmunien rakenne vispilällä, lisää sitten joukkoon olut ja suola. Sekoita viimeisenä joukkoon vehnäjauhot. Sekoita kunnes taikina on tasaista ja kiiltävää. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.

Valmista täyte. Ruskista ensin jauheliha. Lisää ruskistuneen jauhelihan joukkoon mausteet ja sen jälkeen kaikki loput raaka-aineet, paitsi juustoraastetta. Sekoita. Lusikoi täyte pohja taikinan päälle suurehkoina "klöntteinä". Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

 

DSCN2070.jpg

DSCN2072.jpg

DSCN2073.jpg