Rakkaan siskoni rippijuhlaan leivoin tuulihattuja kahdella suolaisella täytteellä, tietysti itse juhlien sankari oli myös auttamassa leipomisessa.
Tuulihatut
100g voita
2dl vettä
2dl vehnäjauhoja
3 munaa
Kiehuta voi ja vesi kattilassa. Lisää vehnäjauhot esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen, kattillan ollessa koko ajan levyllä. Massasta tulee kiinteä ja pallomainen, se irtoaa kattilan reunoista hyvin. Jäähdytä massaa sähkövatkaimella / yleiskoneella vatkaamaalla. Lisää kananmunat yksitellen hieman jäähtyneeseen massaan, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Valmiista taikinasta tulee tuhtia ja kiiltävää.
Siirrä taikina pursotinpussiin, jonka päässä on tähtitylla ja pursota pelille leivinpaperin päälle pieniä tuulihattuja. Tuulihatut turpoavat uunissa aikalailla, joten muista jättää kunnon välit.
Paista tuulihattuja 200 asteessa noin puolen tunnin ajan. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, muuten tuulihatut saattavat lässähtää!
Jäähdytä tuulihatut paistamisen jälkeen ja halkaise ne. Täytä tuulihatut haluamallasi täytteellä.
Loimulohitäyte
400g tilli -tuorejuustoa
1 ruukku tilliä
loimulohta haluamasi määrä
suolaa
sitruunapippuria
Kinkkutäyte
400g yrtti -tuorejuustoa
1 pieni ruukku persiljaa
2 pussia KotaSavu -kinkkusuikaletta
tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippuria
Täytteet valmistuvat, kun vain sekoitat kaikki ainekset keskenään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.