Rakkaan siskoni rippijuhlaan leivoin tuulihattuja kahdella suolaisella täytteellä, tietysti itse juhlien sankari oli myös auttamassa leipomisessa. 

 

 

2%20%281%29.jpg

 

 

 

Tuulihatut

100g voita

2dl vettä

2dl vehnäjauhoja

3 munaa

 

 

 

Kiehuta voi ja vesi kattilassa. Lisää vehnäjauhot esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen, kattillan ollessa koko ajan levyllä. Massasta tulee kiinteä ja pallomainen, se irtoaa kattilan reunoista hyvin. Jäähdytä massaa sähkövatkaimella / yleiskoneella vatkaamaalla. Lisää kananmunat yksitellen hieman jäähtyneeseen massaan, koko ajan voimakkaasti vatkaten. Valmiista taikinasta tulee tuhtia ja kiiltävää.

Siirrä taikina pursotinpussiin, jonka päässä on tähtitylla ja pursota pelille leivinpaperin päälle pieniä tuulihattuja. Tuulihatut turpoavat uunissa aikalailla, joten muista jättää kunnon välit.

Paista tuulihattuja 200 asteessa noin puolen tunnin ajan. Älä avaa uunin luukkua paistamisen aikana, muuten tuulihatut saattavat lässähtää!

Jäähdytä tuulihatut paistamisen jälkeen ja halkaise ne. Täytä tuulihatut haluamallasi täytteellä.

 

 

1.jpg

 

 

 

Loimulohitäyte

400g tilli -tuorejuustoa

1 ruukku tilliä

loimulohta haluamasi määrä

suolaa

sitruunapippuria

 

 

6.jpg

7.jpg

 

 

 

Kinkkutäyte

400g yrtti -tuorejuustoa

1 pieni ruukku persiljaa

2 pussia KotaSavu -kinkkusuikaletta

tarvittaessa ripaus suolaa ja mustapippuria

 

 

4.jpg

5.jpg

 

 

Täytteet valmistuvat, kun vain sekoitat kaikki ainekset keskenään.