Hiihtoloma, mitä ihanaa aikaa toteuttaa itseään. Leipominen on kuin terapiaa!
Pohja:
200g kaakaotäytekeksejä (Daniela)
75g voita
Täyte:
200g (1 pussi) pakastevadelmia
5 liivatelehteä
180g maustamatonta tuorejuustoa
2,5dl Flora kuohukermaa
250g (1prk) maitorahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
Murenna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu voi keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin odottamaan.
Kuumenna vadelmia kattilassa sekoittaen ja anna niiden kiehua parin minuutin ajan. Jäähdytä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keskenään tuorejuusto, maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja vadelmat tasaiseksi seokseksi. Kiehauta 2rkl vettä ja liota pehmenneet liivatelehdet veteen, jäähdytä seos. Lisää jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana vadelmatäytteen joukkoon. Sekoita lopuksi vielä kermavaahto täytteen joukkoon. Kaada valmis täyte pohjan päälle vuokaan.
Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3-4 tuntia, mielellään kuitenkin yön yli.
Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin tällä kertaa kaakaotäytekeksejä ja vetelin suklaalevystä suklaarouhetta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.