Hiihtoloma, mitä ihanaa aikaa toteuttaa itseään. Leipominen on kuin terapiaa!

 

DSCN1895%20%281%29.jpg

DSCN1897.jpg

DSCN1899.jpg

DSCN1900.jpg

DSCN1901.jpg

 

Pohja:

200g kaakaotäytekeksejä (Daniela)

75g voita

 

Täyte:

200g (1 pussi) pakastevadelmia

5 liivatelehteä

180g maustamatonta tuorejuustoa

2,5dl Flora kuohukermaa

250g (1prk) maitorahkaa

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

 

Murenna keksit monitoimikoneessa ja lisää sulatettu voi keksimurun joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele keksipohja irtopohjavuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna vadelmia kattilassa sekoittaen ja anna niiden kiehua parin minuutin ajan. Jäähdytä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa sitten keskenään tuorejuusto, maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja vadelmat tasaiseksi seokseksi. Kiehauta 2rkl vettä ja liota pehmenneet liivatelehdet veteen, jäähdytä seos. Lisää jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana vadelmatäytteen joukkoon. Sekoita lopuksi vielä kermavaahto täytteen joukkoon. Kaada valmis täyte pohjan päälle vuokaan.

Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3-4 tuntia, mielellään kuitenkin yön yli.

Koristele haluamallasi tavalla. Itse käytin tällä kertaa kaakaotäytekeksejä ja vetelin suklaalevystä suklaarouhetta.

 

DSCN1902.jpg

DSCN1904.jpg

DSCN1905.jpg

DSCN1908.jpg

DSCN1911.jpg

DSCN1913.jpg