Juhlistimme viikonloppuna rakkaan veljeni synttäreitä ja kakun tein tietysti hänen toiveitaan kuunnellen. Sisältä löytyy itse keitettyä lakkahilloa ja suklaatäytettä sekä kermavaahtoa. Kakkupohjan leivoin pelkästään perunajauhoon, koska siitä tulee paljon kuohkempi ja suussa sulavampi niin. Koristeeksi tein Karhu -oluen logon, joka sopii tähän kakkuun kyllä täydellisesti. Jotenkin tykkään kakun värimaailmasta muutenkin todella paljon, jotenkin siitä tuli niin syvällinen ja rauhoittava.

 

Karhu%202%20%281%29.jpg

 

 

Synttärikakku Karhu -oluen logolla

 

Kakkupohja

3dl munia

3dl sokeria

3dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne käännellen muna-sokerivaahtoon. Paista kakkupohjaa voidellussa kakkuvuoassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kerroksiin.

 

Suklaatäyte

1,25dl vettä

30g muscovadosokeria

175g voita

300g tummaa suklaata paloiteltuna

 

Mittaa kattilaan vesi, muscovadosokeri ja voi. Sulata ainekset ja ota kattila pois levyltä. Sulata sitten joukkoon paloiteltu suklaa välillä sekoitellen. Täyte on valmista, kun se on kiiltävää, sileää ja tasaista. Anna täytteen jäähtyä aivan kokonaan, koska se paksuuntuu vielä paljon jäähtyessään, jolloin siitä tulee kakun täytteeksi ja kuorrutteeksi sopivaa.

 

Vatkaa myös 6-8dl kermaa vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.

 

Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

 

Lakkahillo

1kg (n.2l) lakkoja

500g hillosokeria

 

Koriste on tehty Satin Ice -massasta.

 

Karhu%204.jpg

Karhu%205%20%281%29.jpg