Juhlistimme viikonloppuna rakkaan veljeni synttäreitä ja kakun tein tietysti hänen toiveitaan kuunnellen. Sisältä löytyy itse keitettyä lakkahilloa ja suklaatäytettä sekä kermavaahtoa. Kakkupohjan leivoin pelkästään perunajauhoon, koska siitä tulee paljon kuohkempi ja suussa sulavampi niin. Koristeeksi tein Karhu -oluen logon, joka sopii tähän kakkuun kyllä täydellisesti. Jotenkin tykkään kakun värimaailmasta muutenkin todella paljon, jotenkin siitä tuli niin syvällinen ja rauhoittava.
Synttärikakku Karhu -oluen logolla
Kakkupohja
3dl munia
3dl sokeria
3dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne käännellen muna-sokerivaahtoon. Paista kakkupohjaa voidellussa kakkuvuoassa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja kerroksiin.
Suklaatäyte
1,25dl vettä
30g muscovadosokeria
175g voita
300g tummaa suklaata paloiteltuna
Mittaa kattilaan vesi, muscovadosokeri ja voi. Sulata ainekset ja ota kattila pois levyltä. Sulata sitten joukkoon paloiteltu suklaa välillä sekoitellen. Täyte on valmista, kun se on kiiltävää, sileää ja tasaista. Anna täytteen jäähtyä aivan kokonaan, koska se paksuuntuu vielä paljon jäähtyessään, jolloin siitä tulee kakun täytteeksi ja kuorrutteeksi sopivaa.
Vatkaa myös 6-8dl kermaa vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla.
Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Lakkahillo
1kg (n.2l) lakkoja
500g hillosokeria
Koriste on tehty Satin Ice -massasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.