Tällä kertaa laitoin pataleipään hieman siemeniä tuomaan lisää makua ja täyteläisyyttä. Ja hyvvee oli, ei siitä mihinkään pääse. Leipää kun voi soveltaa niin monella tavalla mieleisekseen.

 

 

DSCN3954.jpg

DSCN3958.jpg

 

 

Pataleipä siemenillä

4dl vehnäjauhoja

3dl sämpyläjauhoja (kolmen viljan: vehnä, ruis, kaura)

2tl suolaa

0,5dl auringonkukansiemeniä

0,5dl pellavansiemeniä

0,5dl seesaminsiemeniä

0,5tl kuivahiivaa

3,5dl lämmintä vettä

 

 

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää sitten lämmin vesi nopeasti sekoittaen taikinaksi. Älä vaivaa! Peitä kulho huolellisesti kelmulla ja leivinliinalla. Anna taikinan tekeytyä/kohota huoneenlämmössä 12-24 tuntia. Mitä pidempään taikina saa tekeytyä, sitä parempi maku leipään tulee.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile siitä leipä. Älä vaivaa! Jätä leipä peitettynä pöydälle kohoamaan vielä noin puoleksi tunniksi.

Säädä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata sinne lämpiämään. Tee leipään viillot ja nosta se tulikuumaan sekä öljyttyyn pataan. Ripauta leivän päälle halutessasi vielä hieman jauhoja. Laita kansi padan päälle ja nosta pata uuniin noin puoleksi tunniksi. Puolen tunnin jälkeen ota kansi pois ja paista leipää vielä noin 15 minuutin ajan.

Nosta / kumoa valmis leipä pois padasta.

 

 

DSCN3963.jpg

DSCN3964.jpg