Iltapalaksi ajattelin leipoa tämmöisen kinkku-juustopiiraan. Vähän muunnellen, sen perusteella mitä kaapista löytyi. Kinkkua ei ollut kuin noin 75g, joten laitoin tällä kertaa kaksi paprikaa, vähän niin kuin korvaamaan kinkkua. Piirakasta tuli siis vähän kasvispainotteinen, mutta haitanneeko tuo. Paprika on terveellistä! Ja vaihtelu virkistää! Pohjan tein myös kaksinkertaisena.
Mutta tässäpä olisi reseptiä:
Pohja:
100g rasvaa
2dl venhäjauhoja
(0,25tl suolaa)
(1tl paprikajauhetta)
2rkl vettä
Kinkkutäyte:
150-200g savukinkkua
1 paprika
100-200g (1,5-3dl) juustoraastetta
2-3 kananmunaa
2dl kermaa
hiven musta- tai valkopippuria
Voit myös vaihtoehtoisesti korvata kerman maidolla (2dl), jolloin vastaavasti pitää laittaa 4 kananmunaa. Itse tein tällä kertaa näin, koska ei ollut kermaa.
Sekoita rasva ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi sormin tai monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, älä vaivaa. Painele taikina matalan piirakkavuoan (n. 27cm) pohjalle ja reunoille.
Kuutioi kinkku ja paprikat. Raasta juusto. Levitä ainekset piiraspohjalle. Riko munien rakenne kulhossa, lisää kerma/maito ja mausta seos. Kaada se tasaisesti vuokaan. Paista piirasta 200 asteen lämmössä noin puoli tuntia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.