Pidemmittä puheitta suoraan asiaan eli ohjeeseen, nam. =P
Toscaomenat
500g omenia
65g voita
65g sokeria
20g vehnäjauhoja
n. 0,5dl maitoa
Kuori ja lohko omenat ohuiksi paloiksi ja laido palat voideltuun uunivuokaan. Kiehauta kaikki loput aineet kattilassa ja kaada seos omenoiden päälle uunivuokaan.
Paista omenia 150 asteessa noin puoli tuntia.
Vanhan ajan vaniljakastike
1 vaniljatanko
2dl kuohukermaa
2dl maitoa
1dl sokeria
4 keltuaista
Kaada maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sen sisältä maito-kermaseokseen, lisää myös itse tanko joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kiehua sen pari minuuttia miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen. Poista vaniljatanko joukosta ja anna seoksen jäähtyä kunnolla.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään vaaleaksi, ilmavaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hieman kerma-maitoseosta vaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista vielä hetken aikaa. Kaada sitten munaseos kattilaan kerma-maitoseoksen joukkoon.
Vatkaa miedolla lämmöllä, kunnes seos paksunee ja sakeutuu kastikkeeksi. Älä kuitenkaan kiehuta, koska silloin seos juoksettuu!
Jäähdytä valmis kastike!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.