Pidemmittä puheitta suoraan asiaan eli ohjeeseen, nam. =P

 

DSCN1857.jpg

DSCN1860.jpg

DSCN1864.jpg

DSCN1866.jpg

DSCN1867.jpg

 

Toscaomenat

500g omenia

65g voita

65g sokeria

20g vehnäjauhoja

n. 0,5dl maitoa

 

Kuori ja lohko omenat ohuiksi paloiksi ja laido palat voideltuun uunivuokaan. Kiehauta kaikki loput aineet kattilassa ja kaada seos omenoiden päälle uunivuokaan.

Paista omenia 150 asteessa noin puoli tuntia.

 

Vanhan ajan vaniljakastike

1 vaniljatanko

2dl kuohukermaa

2dl maitoa

1dl sokeria

4 keltuaista

 

Kaada maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sen sisältä maito-kermaseokseen, lisää myös itse tanko joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja anna kiehua sen pari minuuttia miedolla lämmöllä, välillä sekoitellen. Poista vaniljatanko joukosta ja anna seoksen jäähtyä kunnolla.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään vaaleaksi, ilmavaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hieman kerma-maitoseosta vaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista vielä hetken aikaa. Kaada sitten munaseos kattilaan kerma-maitoseoksen joukkoon.

Vatkaa miedolla lämmöllä, kunnes seos paksunee ja sakeutuu kastikkeeksi. Älä kuitenkaan kiehuta, koska silloin seos juoksettuu!

Jäähdytä valmis kastike!

 

DSCN1868.jpg

DSCN1869.jpg

DSCN1871.jpg

DSCN1873.jpg

DSCN1877.jpg

DSCN1878.jpg