Olen niin ihastunut näihin hyydytettyihin voileipäkakkuhin, joten tällä kertaa tein sellaisen loimulohesta. Ja voe nam, miten ihanaa tuli! <3

 

 

 

DSCN4391.jpg

DSCN4393.jpg

 

 

 

 

Loimulohihyydykekakku

 

Pohja:

paahtoleipää hienonnettuna

tuorejuustoa

 

Täyte:

4 liivatetta

noin 300g loimulohta pieninä paloina

1 paprika hienonnettuna

puoli ruukkua tuoretta tilliä

2,5dl kermaa vaahdotettuna

400g (2pkt) Tilli -tuorejuustoa

0,5dl maitoa

suolaa ja sitruunapippuria oman maun mukaan

 

Koristelu:

kylmäsavulohta

tilliä

paprikaa

kurkkua

pursotukset tuorejuusto-kermavaahtosekoitusta sitruunapippurilla maustettuna

 

 

 

Hienonna paahtoleivät pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon pieni määrä tuorejuustoa. Painele leipä-tuorejuustoseos irtopohjavuoan pohjalle (pohja vuorattu leivinpaperilla) tasaiseksi kerrokseksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Paloittele loimulohi pieniksi paloiksi, hienonna paprika ja tilli. lisää ne kaikki tuorejuuston joukkoon. Liota liivatteet. Kuumenna maito ja sulata liivatteet sen joukkoon. Jäähdytä seos haaleaksi ja lisää sitten tuorejuustoseoksen joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja kääntele se viimeisenä massan joukkoon. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä vähintään kolme tuntia, mieluiten yön yli.

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla.

 

 

 

DSCN4395.jpg

DSCN4398.jpg

 

 

 

Herkuttele ihanalla suolaisella kakulla! <3